Wie ben ik?

Ik ben een man van 46 jaar die op 4 jarige leeftijd een aanrijding heeft gehad. Door deze aanrijding in de zomer van Augustus 1970 heb ik een incomplete dwarslaesie op niveau c2 opgelopen. Door de opgelopen dwarslaesie heb ik geen hand / beenfunctie meer. Voor het ademen ben ik 24 uur per dag afhankelijk van een beademingsapparaat. Ik woon in een Fokuswoning met 24 uur hulp per dag op afroep. Fokus heeft als doelstelling mensen met lichamelijke beperkingen zelfstandig te laten wonen in "een woonwijk" waar integratie een hoofdrol speelt. Doordat ik reeds op jonge leeftijd “gehandicapt” ben geraakt was / is het acceptatievermogen groter dan wanneer dit zou gebeuren op  latere leeftijd. Ik heb mijzelf veel dingen aangeleerd en ik heb veel dingen moeten ontwikkelen. Vanuit dat idee ontstond mijn lijfspreuk:
"Je hebt een beperking, Je bent niet je beperking".


Hobby’s

Ik heb veel hobby’s en ik zal daarvan een kleine opsomming geven.

- Elektronica
- Lezen, msn'en
- Radiografisch bestuurbare modelbouw
- Muziek luisteren en bewerken (ook veel Nederlandstalig)
- Veel informatieve radioprogramma’s luisteren
- Wandelen en nog veel meer.


Doormiddel van diverse aangepaste mondstokjes kan ik zelfstandig solderen aan printplaten, Dremels bedienen. (een Dremel is een een klein soort boormachine zeg maar die ook kan slijpen, schuren, polijsten, frezen en nog veel meer). Ik heb een aangepast mondstokje, waar ik een flexibele slang voor Dremelgebruik aan heb laten maken. Met andere mondstokjes kan ik bladzijden van boeken omslaan en ook mijn audioapparatuur bedienen net als de
zendapparatuur die ik heb.


Het bedienen van de computer:

De computer bedien ik met mijn mondstokjes. Ik gebruik voor het typen van teksten een tekentableau van het merk Bamboo. Ik gebruik het ingebouwde schermtoetsenbord van Apple. Als ik met de tekenpen die bij de Bamboo tekentableau  zit op het tekentableau tik worden de letters op die op het schermtoetsenbord zitten  aangeslagen en als het ware geoon getikt netals een gewoon  toetsenbord. Met het tekentableau dat ik gebruik kan ik ook functies binnen diverse programma’s gebruiken. De computer is voor mij in combinatie met Internet het "venster" met de buitenwereld.


Aanpassingen & hulpmiddelen.

Ik heb voor het uitvoeren van mijn elektronica hobby's  een speciaal ontwikkelde elektrische klem. De door mij bedoelde klem is een hulpmiddel waar ik erg veel profijt van heb. Ik kan bijvoorbeeld printplaten vastzetten in de klem en dan de klem daaieien om aan de printplaten te solderen.

De meeste aanpassingen moet ik zelf bekostigen omdat instanties vaak gebrekkig inzicht hebben in de mogelijkheden van de mensen. Daardoor zijn instanties niet overtuigd van het nut van bepaalde aanpassingen.

Beademing & Kikkeren.

Ik wil op mijn site ook in gaan op praktijkervaringen met betrekking tot beademing en de daarmee samenhangende veiligheden, schijnveiligheden en verdere  ontwikkelingen. Ook het met uitstervende fenomeen kikkeren wil ik ter sprake brengen.