Ik volg momenteel de cursus basis electronicus via Dirksen opleidingen. De praktijk opdrachten maak ik op de computer met behulp van simulatie software. Het in elkaar zetten van van diverse projecten doe ik met behulp van aangepaste mondstokjes. Ik heb een eigen werk / hobbykamer hetgeen binnen in een Fokus wel mogelijk is maarniet in een awbz instelling. Doordat ik in een Fokuswoning woonachtig ben zijn de randvoorwaarden gerealiseerd die leidden tot het verwezenlijken en praktisch vormgeven van mijn hobby's.

Ook heb ik als hobby muziek luisteren cq bewerken. Ik bedien mijn audio-apparatuur in mijn werk / hobbykamer met mijn mondstokjes.

Ook volg ik een cursusje snel programmeren met Delphi7 van Borland.Voor het programmeerwerk heb ik geregeld ondersteuning van Fokus nodig om mij bijvoorbeeld te voorzien van mijn laptop of studieboeken. Ook dit stukje praktische hulp is binnen de awbz niet mogelijk.

Het komt er op neer dat ik zonder
Fokus in zijn huidige vorm geen invulling meer kan geven aan mijn dagen voor wat betreft mijn hobby's. Geen mens is hetzelfde en daarmee is er ook geen universele vorm denkbaar qua randvoorwaarden scheppende ondersteuning en leven voor mensen zoals ik buiten Fokus.